Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi konstrüksiyonlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir engel mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp görüş muamelei gestaltlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

ürkü kolu olmalıdır: Müstacel çıkış kapıları, panik koluna sahip olmalıdır. Bu, bapnın hızlı ve kolay bir şekilde açılmasını katkısızlar ve insanoğluın evgin durumlarda emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini kolaylaştırır.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden örgülmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 zaman olmalıdır.

Yangın yahut müstacel gidişat vakalarında binalardaki insanların kolayca tahliye edilmesi muhtevain Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Eğer bir yangın kapısı muhtevain bedel çatlakştırması strüktürlıyor ise bu durumda en âlâ şık ihtiyaç olan kapının bütün özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile parsellemek ve buna gereğince en harbi bedelı çalmak olacaktır.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari binası başta çıkmak üzere yararlanma amacına ve kullanan isim nüshasına gereğince tasarlanan kapıdır. Aynı anda biraşırı insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu hileışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabilinden binalarda yeğleme edilmektedir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine amelî olarak belirlenen bölgelere ve sayılara bakılırsa yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her hengâm degaje buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Yangına dayanıklı müstacel çıkış kapıları, ölçün baplara bakarak daha pahalı evet. Bu bapların fiyatları 3500 TL'den serlayıp 15000 TL'ye derece Yangın Çıkış Kapısı çıkabilmektedir.

Yangın kapısı, tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere kapıların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Bunu uydurmak karınin yaylı menteşeler kullanılması yerinde bileğildir , kanat yüzey düzı ve ağırlığına bakılırsa kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Report this wiki page